BoxBrand reseller van Concept2 en Assault Fitness

BoxBrand reseller van Concept2 en Assault Fitness

BoxBrand heeft inmiddels ruim 300 Concept2 roeiers, Assault Airbikes en Airrunners verkocht aan CrossFit Boxen in Nederland en België. Het succes is toe te schrijven aan de inkoopkracht van BoxBrand. Door de inkoop met meerdere sportscholen af stemmen kan BoxBrand aantrekkelijke betalingsregelingen bieden. 

De groei van een een CrossFit Box vraagt steeds weer een investering in materiaal. De aanschaf van rowers en airbikes is vaak een aankoop die het maximale van de organisatie vergt en BoxBrand helpt daarbij.

Over het succes zegt Marcus Muler oprichter van BoxBrand: ‘Veel boxen starten met enkele roeiers die zij bij hun leverancier van halterstangen afnemen. Als je met groepslessen van 8 leden start dan zijn vier roeiers vaak voldoende. Toch zien wij dat al snel meer roeiers en vooral airbikes nodig zijn. Als de groepen doorgroeien naar 12 tot 18 personen per les dan willen eigenaren uitbreiden. Daar helpen wij bij’. 

Financiering, lease of uitgestelde betaling

BoxBrand kent de financiële uitdagingen van Box eigenaren. Het zaanse bedrijf heeft als investeerder sportscholen en CrossFit Boxen opgericht en weet wat er dagelijks speelt. Veel klanten nemen regelmatig sportkleding en sportartikelen bij BoxBrand af. Vanuit die relatie is BoxBrand bereid de Boxen te ondersteunen met verschillende vormen van financiering.

Daarover zegt Muler: ‘Inmiddels hebben wij tientallen boxen geholpen met uitgestelde betalingstermijnen en sinds kort leveren wij apparaten via een interessante leaseoplossing van De Lage Landen. Het mooie is dat na 36 maanden de apparaten afbetaald zijn en volledige eigendom van de sportschool’.